Naomi Watts imiteert klassieke poster van British Airways om 80 jaar vliegen naar Australië te vieren

Hollywoodster viert verjaardag van British Airways als oudste internationale maatschappij die naar Australië vliegt

01 MAY 2015, AMSTERDAM
Summary
Hollywoodster Naomi Watts schitterde als een Australisch zonnetje toen ze een iconische poster van British Airways imiteerde, naar aanleiding van 80 jaar vliegen naar ‘Down Under’. De voor een Oscar genomineerde actrice, die bekend is om haar rollen in films zoals Birdman, The Ring en Mulholland Drive, droeg een retro badpak voor een moderne versie van de klassieke poster. Daarmee werden decennia geleden vluchten naar het opwindende nieuwe land Australië gepromoot.

Naomi heeft een bijzondere band met Groot-Brittannië en Australië. Ze werd immers geboren in Kent, maar emigreerde op 14-jarige leeftijd naar Australië, samen met haar familie. Het was heel leuk om eens terug in de tijd te reizen met British Airways en een iconische poster uit dat zeer aantrekkelijke tijdperk te imiteren. Ik hou van de vintage-stijl uit het gouden tijdperk van het reizen. Het was dan ook een plezier om deze sfeer terug tot leven te brengen,” aldus Naomi.

Een bevlogen geschiedenis

De eerste vlucht voor klanten van British Airways van Londen naar Australië vertrok op 13 april 1935. De 20.000 km lange reis van Londen naar Brisbane duurde 12 dagen en kwam langs veel grote wereldsteden waaronder Bagdad, Delhi, Bangkok en Singapore. Tien jaar later, in 1945, begon British Airways met zijn eerste wekelijkse lijnvlucht naar Australië. Dat zou later de ‘Kangoeroeroute’ worden. Dankzij de Boeing 747 konden vliegtuigreizigers in 1986 bij British Airways terecht voor de snelste vlucht met maar één tussenlanding tussen Londen en Australië.

Klaar voor de toekomst

Vandaag biedt de luchtvaartmaatschappij dagelijkse vluchten aan tussen Londen en Sydney, en net als bij de oorspronkelijke Kangoeroeroute vliegt de Britse luchtvaartmaatschappij via Singapore. “Klanten over zo’n grote afstand en over verschillende continenten naar Australië brengen, was nog nooit eerder gedaan. Het was dan ook een hele prestatie in de jaren 30 van de vorige eeuw. De pioniersgeest en visie die daarvoor nodig waren, zien we ook vandaag nog bij British Airways,” aldus Keith Williams, Executive Chairman van British Airways. 

Images
Spokespeople
Download PDF
Download PDF
About British Airways

British Airways maakt deel uit van International Airlines Group, één van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en de grootste transporteur van het Verenigd Koninkrijk. De thuishaven van British Airways is London Heathrow, de drukst bezochte internationale luchthaven ter wereld.

British Airways vervoert reizigers naar 199 bestemmingen wereldwijd.

British Airways investeert in nieuwe toestellen, intelligentere cabines, elegante loungeruimtes en nieuwe technologieën om het leven comfortabeler te maken zowel in de lucht als op de grond.

Voor meer informatie over British Airways, kunt u terecht op ba.com of op Twitter @british_airways