British Airways presenteert de check-in van de toekomst

04 OKTOBER 2012
Samenvatting
Als deel van haar £5 miljard (€6,2 miljoen) investering om reizen comfortabeler en makkelijker te maken voor haar passagiers, test British Airways een nieuwe service waarmee reizigers ervoor kunnen kiezen automatisch in te checken. De auto-check-in luidt de toekomst in van airline check-in.

Frank van der Post, British Airways’ Managing Director of Brands and Customer Experience: “Passagiers hebben zoveel om over na te denken voor ze op reis vertrekken, zij het een laatste document afmaken op kantoor, of de koffers van de kinderen inpakken. Met onze auto-check-in bieden we hun de kans om automatisch ingecheckt te worden en de boardingpassen elektronisch toegestuurd te krijgen, zodat ze slechts 1 ding aan hun hoofd hebben. Reizigers kunnen gewoon hun bagage afgeven en langs de security wandelen.”

Auto-check-in wordt in oktober in Frankrijk getest. 24uur voor de vlucht worden passagiers die voor deze optie gekozen hebben, automatisch ingecheckt, krijgen ze een stoel toegewezen en wordt hun boardingpas elektronisch toegestuurd.

Van der Post gaat verder: “British Airways staat bekend om haar innovatieve karakter en ik ben dan ook erg enthousiast dat we deze traditie voortzetten met onze revolutionaire auto-check-in service, die het inchecken een stuk sneller en makkelijker zal maken voor onze passagiers.”

Na de testperiode in Frankrijk zal de auto-check-in volgende lente verder uitgetest worden bij een grotere doelgroep. Het is de bedoeling dat het programma uitgerold wordt voor alle British Airways passagiers tegen het einde van 2013.

British Airways haalde tijdens de laatste Business Traveller Awards 2012 flink wat awards binnen, waaronder de prestigieuze titel Best Airline. De carrier won ook de awards voor Best Short-Haul Airline, Best Business Class en Best Frequent Flyer Programme.
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over British Airways

British Airways maakt deel uit van International Airlines Group, één van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en de grootste transporteur van het Verenigd Koninkrijk. De thuishaven van British Airways is London Heathrow, de drukst bezochte internationale luchthaven ter wereld.

British Airways vervoert reizigers naar 199 bestemmingen wereldwijd.

British Airways investeert in nieuwe toestellen, intelligentere cabines, elegante loungeruimtes en nieuwe technologieën om het leven comfortabeler te maken zowel in de lucht als op de grond.

Voor meer informatie over British Airways, kunt u terecht op ba.com of op Twitter @british_airways