Eerste landing British Airways vliegtuig op Rotterdam The Hague Airport

Start driemaal daagse service naar Londen

09 DECEMBER 2012, ROTTERDAM/ DEN HAAG
Samenvatting
Onder het toeziend oog van Burgemeester Van Aartsen van Den Haag en wethouder Baljeu van Rotterdam landde vanochtend het eerste British Airways toestel op Rotterdam The Hague Airport. Deze landing van de BA410, luidt de opening in van een driedagelijkse service van en naar Londen Heathrow.

Het vliegtuig, een Airbus A319, landde omstreeks 11.00 op Rotterdam The Hague Airport waarna het geheel volgens traditie onder een boog van water naar de gates taxiede.

Eerder dit jaar kondigde British Airways aan te starten met nieuwe routes vanaf onder meer Zagreb, Leeds
Bradford en Rotterdam. Met de nieuwe vluchten vanaf Rotterdam The Hague bereikt de Britse luchtvaartmaatschappij naast zakelijke reizigers ook veel vakantierezigers.

Katinka van Ekeren, commercial manager van British Airways Nederland: “Vliegen vanaf Rottedam The Hague Airport levert veel gemak en tijdswinst op. Inchecken kan tot 30 minuten van te voren en parkeren is letterijk voor de deur. De regio Rotterdam Den Haag is van enorm belangrijke sociaal economische waarde en tevens vestigingsplaats van diverse grote en internationale bedrijven. Het feit dat veel van deze internationale ondernemingen ook hoofdkantoren hebben in Londen, maakt dat deze route veel toegevoegde waarde biedt en is dan ook ideaal voor zakelijk tripjes naar Londen. Maar niet alleen voor zakelijk verkeer biedt deze nieuwe route mogelijkheden. Want ook een lekker weekendje shoppen of een spannende Engelse Premier League wedstrijd bekijken, het is nu ook allemaal mogelijk met vertrek vanaf Rotterdam The Hague! Vanaf 59 euro enkele reis ben je al op pad naar Londen!”

Van Ekeren vervolgt: “Maar daar hoeft het niet te stoppen natuurlijk, want dankzij een comfortabele en snelle transfer met een overstaptijd van slechts 90 minuten tussen T1 en T5 bieden de dagelijkse vluchten honderden aansluitmogelijkheden op het wereldwijde netwerk. Denk bijvoorbeeld aan wereldsteden als New York, Miami, Los Angeles, maar ook Hongkong, Buenos Aires en zoveel meer.”

British Airways zal op deze route voornamelijk met Airbus A319 en A320 vliegtuigtypen vliegen. Boeken kan eenvoudig via ba.com.

Notes:

· Vanaf 9 december 2012 vliegt British Airways 3 keer per dag naar Londen Heathrow T1.

· De vluchten worden uitgevoerd met een combinatie van A319 en A320 vliegtuigen

Aan boord zal de service en comfort van Club Europe, business class, als ook Euro Traveller, economy class worden aangeboden

Fotografie door Peter Steehouwer Aviation Photography

Op de laatste foto van links naar rechts:

BA Piloot Robert van der Schouw

BA commercial manager Nederland Katinka van Ekeren

Wethouder Jeanette Baljeu van gemeente Rotterdam

Burgemeester van Aartsen van Den Haag

BA Managing Director Brands and Customer Experience en lid Raad van Bestuur, Frank van der Post

 

Citaten
"Vliegen vanaf Rottedam The Hague Airport levert veel gemak en tijdswinst op. Inchecken kan tot 30 minuten van te voren en parkeren is letterijk voor de deur. De regio Rotterdam Den Haag is van enorm belangrijke sociaal economische waarde en tevens vestigingsplaats van diverse grote en internationale bedrijven. Het feit dat veel van deze internationale ondernemingen ook hoofdkantoren hebben in Londen, maakt dat deze route veel toegevoegde waarde biedt en is dan ook ideaal voor zakelijk tripjes naar Londen. Maar niet alleen voor zakelijk verkeer biedt deze nieuwe route mogelijkheden. Want ook een lekker weekendje shoppen of een spannende Engelse Premier League wedstrijd bekijken, het is nu ook allemaal mogelijk met vertrek vanaf Rotterdam The Hague! Vanaf 59 euro enkele reis ben je al op pad naar Londen! Maar daar hoeft het niet te stoppen natuurlijk , want dankzij een comfortabele en snelle transfer met een overstaptijd van slechts 90 minuten tussen T1 en T5 bieden de dagelijkse vluchten honderden aansluitmogelijkheden op het wereldwijde netwerk. Denk bijvoorbeeld aan wereldsteden als New York, Miami, Los Angeles, maar ook Hongkong, Buenos Aires en zoveel meer." Katinka van Ekeren, commercial manager van British Airways Nederland
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over British Airways

British Airways maakt deel uit van International Airlines Group, één van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en de grootste transporteur van het Verenigd Koninkrijk. De thuishaven van British Airways is London Heathrow, de drukst bezochte internationale luchthaven ter wereld.

British Airways vervoert reizigers naar 199 bestemmingen wereldwijd.

British Airways investeert in nieuwe toestellen, intelligentere cabines, elegante loungeruimtes en nieuwe technologieën om het leven comfortabeler te maken zowel in de lucht als op de grond.

Voor meer informatie over British Airways, kunt u terecht op ba.com of op Twitter @british_airways