Praatzieke buren, peperdure miniblikjes & vliegtuigen met een panoramisch dak

British Airways onderzoekt irritaties en wensen op korteafstandsvluchten

18 APRIL 2013, SCHIPHOL-RIJK
Summary
Een korte vlucht, dat is niks! Heb je net je oordopjes in, zit je net in een goed boek, schalt er al ‘Ladies and gentlemen, we are getting ready for landing, please fasten your seatbelts’ door de intercom. Of niet?

Aan de gate krijg je te horen dat er geen plaatsen zijn toegewezen. Een gezellig praatje kun je ook wel vergeten, want je reisgenoten zitten ergens anders in het vliegtuig. En door die praatgrage buurman, die ook nog eens jouw armleuning opeist en baby op de rij achter je, lijken die paar uur wel een paar weken te duren. Herken je dit scenario? Uit onderzoek van British Airways blijkt van wel. Om hun service heel gericht te kunnen verbeteren, vroegen ze aan 2.000 passagiers uit de hele wereld wat hen het meest irriteert gedurende de vlucht. Verder onderzocht British Airways wat een korteafstandsvlucht leuker kan maken en wat hun passagiers zoal doen om de reistijd tussen twee luchthavens te doden. 

Wat irriteert jou tijdens een korteafstandsvlucht?
Een te luidruchtige medepassagier wordt wereldwijd bestempeld als de grootste irritatie. De tweede plaats gaat naar betalen voor inflight eten of drinken, een dure aangelegenheid die bovendien niet bepaald gastronomische hoogstandjes oplevert. Het is dan ook niet voor niets dat net geen 30% van de ondervraagden zijn eigen boterhammetjes smeert en meeneemt. Geen verrassing, Nederlanders blinken hierin uit: 37% van de Nederlanders brengt eigen eten mee. Ook geven Nederlanders het minst uit aan taxfree winkelen. Het minst kostbewust zijn de Fransen, waarvan 82% zijn maaltijd koopt op het vliegtuig. Op de vraag ‘wat drink je aan boord?’ antwoordde een kleine 15% van onze landgenoten dat ze wel eens een alcoholische drank nuttigen op het vliegtuig. Uit de enquête blijkt dat de Belgen de grootste alcoholische drinkers zijn.

Wat zou jouw korteafstandsvlucht leuker kunnen maken?
Iedereen wil overal bereikbaar zijn en het vliegtuig is geen uitzondering, want bijna 65% van de ondervraagde wil graag internet aan boord van een korteafstandsvlucht. Nog eens bijna een kwart van de ondervraagden zou graag zijn gsm gebruiken in het vliegtuig of een digitaal magazine doorbladeren. Dromers zien het meteen groots: individueel entertainment in 3D, een aparte kinderzone – inclusief kindermeisjes – en zelf een panoramisch dak in het vliegtuig haalde vlot de top 6, een (voor)uitzicht waar 25% van de Roemenen voor tekenen.

Wat doe jij om de tijd te verdrijven aan boord?
De respondenten van de enquête besteden verrassend genoeg meer tijd aan kletsen met hun buren dan aan spelen met elektronische gadgets. Opvallend: de Polen komen uit de survey als de meest sociale vliegers: 37% van hen knopen een gesprek aan met een medereiziger. 22% van de Nederlands zegt graag te babbelen met onbekenden op het vliegtuig. Wat doen wij het liefst aan boord? 85% van de Nederlanders leest het liefst een boek. Het asociaalste land? België! Slechts 16% van de Belgen zit te wachten op een praatje. Wie geen zin heeft in een babbel kan het best naast een Belg gaan zitten.

Opmerkelijke cijfers
Nederland is de koploper in het snel inpakken: 43% heeft minder dan een halfuur nodig. Van de Nederlanders die de survey invulden moest 24% al eens bijbetalen voor te zware bagage. De British Airways Short-haul Survey werd uitgevoerd bij 2000 reizigers uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Nederland, Roemenië, Polen en België die minstens twee keer per jaar het vliegtuig nemen.

Voor British Airways zijn deze onderzoeksresultaten heel belangrijk omdat de Britse luchtvaartmaatschappij prat gaat op zijn uitstekende service: zo biedt British Airways op alle korteafstandklanten een brede waaier van warme en koude gerechten en alcoholische en niet-alcoholische dranken zonder extra kosten. Bij British Airways kies je ook gratis je stoel en kan je heerlijk shoppen in Terminal 5, de gloednieuwe terminal van British Airways op de Londense luchthaven Heathrow. Op de Business Traveller Awards van 2012 ging de maatschappij dan ook aan de haal met een aantal prijzen, waaronder ‘Best Airline’ en ‘Best Short-haul Airline’.

Images
Documents
Spokespeople
About British Airways

British Airways maakt deel uit van International Airlines Group, één van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en de grootste transporteur van het Verenigd Koninkrijk. De thuishaven van British Airways is London Heathrow, de drukst bezochte internationale luchthaven ter wereld.

British Airways vervoert reizigers naar 199 bestemmingen wereldwijd.

British Airways investeert in nieuwe toestellen, intelligentere cabines, elegante loungeruimtes en nieuwe technologieën om het leven comfortabeler te maken zowel in de lucht als op de grond.

Voor meer informatie over British Airways, kunt u terecht op ba.com of op Twitter @british_airways